comunicación deportes outdoor

Walden és esport i naturalesa

No són pocs els que ens pregunten per l’origen del nom de la nostra agència de comunicació esportiva, WALDEN Outdoor Sports Communication. «Walden. La vida en els boscos» és el títol del llibre de l’escriptor i assagista nord-americà del segle XIX Henry David Thoreau. Una obra fonamental que narra l’experiència de l’autor, l’any 1845, quan es va instal·lar durant dos anys, dos mesos i dos dies, a viure en una cabana que va construir ell mateix al costat del llac Walden (Massachusetts). Entre moltes altres coses, Walden és una reflexió sobre la necessitat de preservar tant la naturalesa i el planeta com el moll de la nostra pròpia existència individual i irreductible.

Segons el mateix Thoreau, “Walden és un llibre escrit per a aquesta majoria d’homes que està descontenta amb la seva vida i amb els temps que li ha tocat viure, però que podria millorar-los. I també per a aquells en aparença rics, però que en realitat han acumulat coses inútils i no saben molt bé què fer amb elles”.

Així doncs, l’acèrrima defensa de la naturalesa i del planeta que va fer Thoreau ens va inspirar a l’hora de triar nom per l’agència. La nostra manera de veure l’esport outdoor també es basa en aquests principis de defensa del medi ambient. Els esports que es practiquen a l’aire lliure són una manera de connectar amb la naturalesa i respectar-la, perquè l’impacte humà no sigui perjudicial.

En definitiva, WALDEN és esport i és naturalesa.