Senderisme, una activitat outdoor molt familiar

Catalunya és un paratge idíl·lic per a la pràctica de molts esports outdoor. Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el senderisme es converteix en una opció fantàstica per gaudir de l’esport a l’aire lliure envoltat de la família i dels amics.

El senderisme consisteix a caminar a l’aire lliure seguint camins o senders marcats, amb l’objectiu de dur a terme una activitat física i gaudir de l’entorn al mateix temps. Avui, us portem dues muntanyes on poder practicar aquesta activitat amb la família, incloent-hi els més petits de casa, envoltat de la natura (en funció de les normes actuals de confinament comarcal).

La Mola, una de les muntanyes més emblemàtiques del territori català està ubicada al massís de Sant Llorenç del Munt, al Vallès Occidental, i té una alçada de 1.104 metres. Aquesta muntanya és ideal per fer una excursió amb nens, ja que no presenta una gran dificultat tècnica i el desnivell positiu és de només 360 metres. Amb 3 quilòmetres de pujada, la ruta més indicada per fer amb els més petits és l’anomenada «Camí dels monjos».

Del Vallès Occidental al Ripollès, la muntanya del Taga, amb una alçada de 2.040 metres, es troba a la Serra Conivella, i és una molt bona opció per practicar el senderisme. Aquesta muntanya presenta una mica més de complexitat que la Mola, ja que té un desnivell de 390 metres i les pujades són un pèl més pronunciades. La millor opció per a tota la família és la ruta que comença pel Coll de Jou.

Tot i les seves similituds tècniques, ambdues muntanyes són accessibles per a tots els públics i de ben segur que aquesta experiència serà una bona manera de passar el dia amb tota la família i fer-ho gaudint de la muntanya i amb màxim respecte al medi ambient.

Per últim, és imprescindible recordar que encara que siguin ascensions de nivell fàcil sempre s’ha de dur roba tècnica, calçat adequat, una motxilla amb menjar i aigua i un plànol de la ruta que es desitgi realitzar. A banda, és clar, de consultar la previsió meteorològica.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.