Esdeveniments, marques i comunicació

Els patrocinis o les col·laboracions entre les marques i els esdeveniments esportius s’han convertit en una sinergia d’èxit en els últims anys. Gràcies a l’augment d’aquesta classe d’esdeveniments han aparegut noves oportunitats de mercat per a les marques, siguin del sector esportiu o de qualsevol altre sector.

El patrocini o col·laboració en esdeveniments esportius proporciona una gran quantitat de beneficis directes tant per als mateixos patrocinadors com per a l’esdeveniment en si. El primer benefici que obtenen qui aposten en aquest sector és el valor percebut. L’esport comporta una sèrie de valors com la companyonia, l’esforç, la salut, entre altres, que s’associen directament a les marques amb les quals col·laboren.

Un altre benefici importantíssim que s’obté en apostar en aquest sector és la repercussió mediàtica que aconsegueixen les marques. Com més gran sigui l’esdeveniment major serà l’impacte de les marques en els mitjans de comunicació, és a dir, més consumidors potencials percebran la nostra marca, i per tant, millorarà l’engagement entre marca i client.

D’altra banda, cal destacar la importància que té la comunicació en els esdeveniments esportius. La comunicació s’ha convertit en una eina indispensable per poder fer arribar el nostre missatge al públic objectiu.

D’aquesta manera, i en clau esdeveniment, podem diferenciar tres fases comunicatives imprescindibles. La primera fase, o comunicació pre esdeveniment, consisteix a generar interès i expectatives al públic a través de la pàgina web oficial, xarxes socials o mitjans convencionals.

La segona fase, o comunicació durant l’esdeveniment, és fonamental per mantenir l’atenció dels usuaris. En aquesta fase és molt important l’ús de les xarxes socials, o altres plataformes, per retransmetre l’esdeveniment en viu per a tots aquells que no han pogut assistir-hi.

Finalment, la tercera fase o comunicació post esdeveniment, és imprescindible per garantir la durabilitat de l’esdeveniment. En aquesta última fase és on hem de compartir tot el contingut que hàgim generat durant les dues fases anteriors. Així doncs, si s’ha produït un bon volum de contingut de qualitat i es difon a través dels canals correctes, de ben segur que el nostre esdeveniment perdurarà en el temps.

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.