Qué són els micro-influencers?

Els influencers estan en boca de molts per la seva capacitat d’arribar a grans audiències, sobretot a través d’Instagram (IG), però potser no es parla tant de la importància de comptar amb els anomenats microinfluencers (perfils a IG que tenen entre 3.000 i 10.000 seguidors). Les grans marques del món dels esports outdoor també aposten en les seves campanyes pel màrqueting d’influència pels beneficis que tenen en comparació amb els grans influencers i celebrities.

Segons un estudi fet per l’agència de màrqueting Linqia, el pressupost dels anunciants i agències destinat al màrqueting d’influència va créixer un 39% l’any 2019. Més del 68% dels enquestats per fer aquest estudi cita Instagram com la xarxa social més important per aquesta mena d’estratègia comunicativa. A continuació trobem Facebook, amb un 51%, mentre que l’ús de Pinterest i YouTube ha augmentat. Per una altra banda, Snapchat continua sent la xarxa social menys important per fer ús dels influencers i microinfluencers.

Els experts també destaquen el valor que tenen els microinfluencers per les marques per arribar a un nínxol de mercat més específic. Els estudis fets sobre aquest tema assenyalen que els perfils amb menys de 100.000 followers tenen de mitjana més percentatge de likes i comentaris. És a dir, tenen més interaccions i intercanvis amb la seva audiència. Una conclusió que es desprèn d’un estudi elaborat el 2020 per Binfluencer, una empresa espanyola de Màrqueting d’Influència d’àmbit global, que analitza les tendències d’aquest mercat.

Des de Walden Outdoor Sports Communication hem treballat recentment en una proposta per a una gran marca del sector outdoor i hem pogut comprovar la importància de comptar amb perfils de microinfluencers amb l’objectiu de segmentar les accions comunicatives i arribar a l’audiència desitjada per captar el seu interès i tenir més visibilitat. A més, per la seva part hi ha una inversió més personal en el contingut produït i publicat. La seva comunitat de seguidors també es considera més activa i més identificada amb els seus missatges.

Beneficis de treballar amb microinfluencers

Per a marques d’esports outdoor com pot ser el trail running, triatló, BTT o natació en aigües obertes per citar alguns exemples, el fet de comptar per a les seves campanyes i difusió comunicativa amb els microinfluencers té múltiples beneficis per les seves característiques generals, com aquestes:

  • Proximitat
  • Autenticitat
  • Passió
  • Audiència objectiva
  • Bona taxa mitjana d’engagement

* Bibliografia consultada per redactar aquest article: 

Digimind (2018). ¿Cómo explotar el potencial de los microinfluencers? 

Europa Press (23/01/2020). Los microinfluencers duplican la tasa de engagement de los influencers con mayor número de seguidores. 

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.