Els majors reptes de l’Hemisferi Nord en aigües obertes

Com agència de comunicació especialitzada en esports outdoor és un plaer treballar amb una marca com Orca i crear continguts sobre natació en aigües obertes. Tant és així que, per pura curiositat, ens vam posar a investigar sobre algunes de les travessies més famoses i dures del món. Aquest és el llistat dels 15 reptes més durs de l’Hemisferi Nord, segons la World Open Water Swimming Association.

1. Kaieiewaho Channel: Una travessia de 115 km entre Oahu i Kauai (Hawaii). El nedador s’enfronta a un fort onatge i corrents, i a una aigua infestada de taurons Tigre i Blancs, meduses Cubozoa i Caravel·les Portugesas. Vaja, que no és un passeig.

2. Farallon Islands: 48 km de fort onatge, condicions extremes, aigua freda (10 -15 °C) i amb presència de taurons blancs.

3. North Channel: 33.7 km d’aigua freda (10è-14 °C), meduses, corrents impredictibles, i durs vents, en un recorregut que va d’Escòcia a Irlanda.

4. English Channel (Canal de la Mànega): Clàssica travessia, de 33km, que forma part de l’Oceans Seven i de la Triple Corona. Un dur recorregut amb corrents canviants, aigua freda, turbulències marines i trànsit d’embarcacions.

5. Bering Strait: Tot i que l’Estret de Bering compta amb una distància de 85km, que són els que separen Rússia i els EUA, la travessia és de 3,5km. Aquesta ruta discorre entre Little Diomede (els EUA) i Big Diomede (Rússia). Però el fet que sigui curta no treu que els nedadors siguin castigats per l’aigua extremadament freda (per sota dels 6ºC), a més de forts corrents.

6. Lago Pumori: Un llac glacial situat en els Himalayas, a 5.300 metres d’altitud. Un repte que requereix, a més de nedar amb l’aigua a 0 °C, escalar la Muntanya Everest per a arribar a complir l’objectiu. Lewis Pugh va ser qui, l’any 2010, va aconseguir aquesta gesta.

7. Isle of Wight: 90 km al voltant d’aquesta illa situada a prop de les costes d’Anglaterra. Un repte que exigeix estar ben aclimatat per nedar en aigües fredes, exigeix resistència, a més de tenir sort per evitar els forts corrents de la zona.

8. Okinawa-Taiwan: 120km de dures condicions, forts vents, corrents impredictibles, taurons agressius (Tigre i Martell) i meduses.

9. Cayman Islands: Gairebé 110 km entre Little Cayman i Grand Cayman. Aigua temperada, taurons, meduses i corrents.

10. San Nicholas Island: 112 km d’imperdonables corrents, condicions extremes, aigua freda (10 °-15 °C), taurons blancs i vents castigadors. Una travessia situada entre el Channel Islands i la costa de Califòrnia, a prop de Santa Barbara.

11. Llac Tahoe: 34 km a 1.897 metres d’altitud. Entre els estats de Califòrnia i Nevada, aquesta travessia que pertany a les Still Water 8 promet ser d’aquelles que semblen no acabar mai.

12. Llac Ness: Nedar en una aigua a 10 °C (a l’estiu!) al llarg de 37 km. El llac Ness, conegut per la seva fosca profunditat i per la llegendària presència del “monstre” també forma part de les Still Water 8.

13. Llac Ontario: 51 km de temperatures variables, que poden canviar en qüestió de segons dels 10° als 22° per culpa del vent. Aquesta travessia entre els EUA i el Canadà, també part de la Still Water 8, és complicada a causa dels impredictibles vents i corrents.

14. Catalina Island: Aquesta circumnavegació de 77 km requereix resistència, climatització a aigües fredes, i una mica de sort per evitar els durs corrents i la presència de taurons.

15. Moloka’i Channel: També conegut com el Kaiwi Channel, entre les illes de Oahu i Molokai, una travessia que forma part de la Oceans Seven amb 42 km de distància. Òbviament, entre els perills i dificultats ens trobem amb forts corrents, molta vida marina incloent-hi taurons tigre i caravel·les portugueses.

Hi ha moltes altres travessies a l’Hemisferi Nord, com els 165 km de la Florida Strait fins a Round Jersey, però segons la World Open Water Swimming Association aquestes 15 són les més dures, no tan sols física sinó mentalment.

 

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.