L’Olla de Núria i les relacions amb els mitjans

L’organització de l’emblemàtica cursa de muntanya l’Olla de Núria ens va encarregar reforçar la comunicació i les relacions amb els mitjans amb el clar objectiu de difondre la prova més enllà dels mitjans especialitzats en trail running (molt importants en aquest sector) i transmetre als periodistes els valors que fan d’aquesta cursa un esdeveniment especial en el món dels esports outdoor.

Les setmanes prèvies a la cursa són dies per planificar i dissenyar el pla de mitjans perquè l’Olla de Núria aparegui en els mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha ajudat força que aquest any la cursa hagi estat l’inici de les Golden Trail World Series (GTWS), un calendari de curses organitzat per Salomon que reuneix a un cartell de corredors i corredores de renom internacional. Tot plegat en un escenari majestuós com és la Vall de Núria amb el Puigmal com a cim de referència i una de les icones de l’excursionisme a Catalunya.

Una de les maneres de difondre l’Olla de Núria és oferir entrevistes als mitjans per donar la veu als seus codirectors, perquè expliquin de primera mà com es prepara la cursa, les novetats i les sensacions prèvies que tenen. Un bon recurs és que surtin declaracions dels organitzadors de la cursa en reportatges o prèvies de l’Olla perquè la filosofia d’aquesta cursa de muntanya arribi a l’audiència de cada mitjà.

Les relacions amb els mitjans i els periodistes també és una altra tasca important a tenir molt en compte per part d’una agència de comuniciació com WALDEN. El fet d’haver treballat en diversos mitjans i conèixer la dinàmica dels periodistes és un factor de suport per atendre les seves demandes i mirar de satisfer-les en la mesura del possible. Qualsevol fotògraf, redactor o càmera vol treballar en bones condicions amb tota la informació disponible i no haver de preocupar-se per altres temes que no siguin els propis de la seva feina.

Un cop s’apropa la data de l’esdeveniment esportiu és moment de reunir tota la informació necessària per preparar la nota de premsa (NdP) amb la prèvia que s’enviarà als mitjans sobre l’Olla de Núria. Una NdP que va acompanyada de material audiovisual perquè els mitjans puguin il·lustrar la notícia amb imatges representatives d’aquesta cursa. La feina en aquest cas no s’acaba un cop s’envia a la base de dades de mitjans de l’agència (especialitzats, esportius i generalistes), sinó que continua amb una ronda de trucades per confirmar que s’ha rebut la nota i preguntar si necessiten més informació per publicar-ho.

Durant el cap de setmana de l’Olla l’equip de WALDEN es va desplaçar amb prou marge de temps a la Vall de Núria per estar preparats abans de l’inici de l’esdeveniment. Prèviament vam fer una visita a la zona per resoldre dubtes sobre la logística relacionada amb l’atenció als mitjans com ara l’elecció de la sala de premsa, un espai pels gràfics a la línia de meta i altres qüestions menors, però també importants per la tasca comunicativa. El dia anterior de la celebració de l’Olla Clàssica és temps per revisar la planificació, parlar amb l’equip de fotografia que cobrirà la cursa i assegurar l’enviament d’imatges per la NdP posterior i per seguir la roda de premsa de presentació de l’Olla i de les Golden Trail Series World.

El gran dia esperat per tots és una jornada intensa i amb tensió positiva perquè tot vagi sobre rodes. Supervisió de l’espai de meta destinat als mitjans, seguiment de la cursa per fer la nota de premsa i enviament d’aquesta a tots els mitjans de manera ràpida, però amb el rigor que es mereix.

La feina de l’agència, però, no s’acaba un cop finalitza l’Olla. Els dies posteriors és temps per fer el recull de premsa per elaborar el clipping amb totes les notícies i impactes als mitjans. Una informació valuosa que serveix per mesurar el Media Value (fonamental de cara als patrocinadors) i també és una bona eina per mirar els aspectes a millorar de cara a futures edicions pel que fa a l’estratègia comunicativa.

Alguns dels exemples d’aquestes aparicions als mitjans els trobem en notícies com la publicada al diari Sport, el reportatge a Catalunya Ràdio, la crònica prèvia de l’Olla a l’AS i MARCA, el diari més llegit a Espanya, una entrevista a Onda Cero Catalunya a un dels codirectors, la crònica de la cursa al programa Ultra Esports de RAC 1 i una entrevista al corredor Jan Margarit (La Sportiva Team) al programa Desmarcats de RTVE per parlar de la seva experiència a l’Olla.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.