El ciclisme, en auge constant després del confinament

El ciclisme s’ha convertit en un dels esports amb més demanda de tot el sector outdoor en els últims anys. A conseqüència de la situació sanitària, la bicicleta ha proporcionat un gran nombre de beneficis físics i socials que l’han posicionat al capdavant de la llista dels esports a l’aire lliure més practicats del territori.

Aquest creixement s’ha vist reflectit en més d’un milió i mig de bicicletes venudes durant l’any 2020, segons apunta l’estudi de mercat anual de la Asociación de Marcas y Bicicletas de España (AMBE), en totes les seves categories: bicicletes elèctriques, bicicletes de muntanya, bicicletes de carretera, bicicletes urbanes i bicicletes infantils.

Les dades facilitades per l’AMBE, mostren que tant les bicicletes elèctriques (+48,9%)  com les bicicletes urbanes (46,4%) són les dues categories que més han augmentat les seves vendes durant el 2020. La bicicleta de muntanya, a diferència de les anteriors categories, continua sent la més popular entre els practicants d’aquest esport.

Compartir l’experiència de sentir la natura sobre dues rodes i crear comunitat al mateix temps que practiquem un esport sostenible i respectuós amb el medi ambient, són alguns dels principals beneficis que ens brinda el ciclisme.

No és estrany veure com els caps de setmana les carreteres, ports de muntanya i camins forestals s’omplen de ciclistes. Per aquest motiu, el boom que està vivint el sector ha portat a les principals marques i fabricants de bicicletes a fer un pas més, realitzant campanyes comunicatives amb l’objectiu de fomentar una pràctica esportiva segura, conscienciant al màxim a tots els esportistes, des dels amateurs fins als professionals.

ORBEA, un dels principals fabricants de bicicletes en l’àmbit nacional va llençar la campanya “Ride Safe… It’s Just a Break” (Roda de forma segura, és només un parèntesi), on centraven el missatge a respectar les mesures de seguretat imposades per les autoritats, animant als esportistes a fer difusió del missatge per arribar al màxim de gent possible.

Aquesta campanya demostra la importància que pot tenir una bona comunicació, amb un missatge clar, un públic ben definit i amb els canals de difusió més adequats en funció del públic objectiu. Connectar amb els amants de les dues rodes d’abans i els d’ara és clau i per sort disposem de moltes eines comunicatives per emocionar i transmetre la passió pel ciclisme, la seguretat i el medi natural.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *