El ciclisme, en auge constant després del confinament

El ciclisme s’ha convertit en un dels esports amb més demanda de tot el sector outdoor en els últims anys. A conseqüència de la situació sanitària, la bicicleta ha proporcionat un gran nombre de beneficis físics i socials que l’han posicionat al capdavant de la llista dels esports a l’aire lliure més practicats del territori.

Aquest creixement s’ha vist reflectit en més d’un milió i mig de bicicletes venudes durant l’any 2020, segons apunta l’estudi de mercat anual de la Asociación de Marcas y Bicicletas de España (AMBE), en totes les seves categories: bicicletes elèctriques, bicicletes de muntanya, bicicletes de carretera, bicicletes urbanes i bicicletes infantils.

Les dades facilitades per l’AMBE, mostren que tant les bicicletes elèctriques (+48,9%)  com les bicicletes urbanes (46,4%) són les dues categories que més han augmentat les seves vendes durant el 2020. La bicicleta de muntanya, a diferència de les anteriors categories, continua sent la més popular entre els practicants d’aquest esport.

Compartir l’experiència de sentir la natura sobre dues rodes i crear comunitat al mateix temps que practiquem un esport sostenible i respectuós amb el medi ambient, són alguns dels principals beneficis que ens brinda el ciclisme.

No és estrany veure com els caps de setmana les carreteres, ports de muntanya i camins forestals s’omplen de ciclistes. Per aquest motiu, el boom que està vivint el sector ha portat a les principals marques i fabricants de bicicletes a fer un pas més, realitzant campanyes comunicatives amb l’objectiu de fomentar una pràctica esportiva segura, conscienciant al màxim a tots els esportistes, des dels amateurs fins als professionals.

ORBEA, un dels principals fabricants de bicicletes en l’àmbit nacional va llençar la campanya “Ride Safe… It’s Just a Break” (Roda de forma segura, és només un parèntesi), on centraven el missatge a respectar les mesures de seguretat imposades per les autoritats, animant als esportistes a fer difusió del missatge per arribar al màxim de gent possible.

Aquesta campanya demostra la importància que pot tenir una bona comunicació, amb un missatge clar, un públic ben definit i amb els canals de difusió més adequats en funció del públic objectiu. Connectar amb els amants de les dues rodes d’abans i els d’ara és clau i per sort disposem de moltes eines comunicatives per emocionar i transmetre la passió pel ciclisme, la seguretat i el medi natural.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.