La relació entre esportista i marca, el cas de l’Andreu Simón

Les col·laboracions entre els esportistes (siguin professionals o semiprofessionals) i les marques esportives s’han convertit en una eina fonamental per a augmentar les opcions d’èxit dels atletes.. Un clar exemple per explicar aquest fenomen és el cas de l’Andreu Simón.

Andreu Simón (29 anys) és un esportista semiprofessional que competeix en curses de muntanya i té un ampli palmarès en aquest esport. Actualment col·labora amb dues marques referents dels esports outdoor. Des de fa tres anys col·labora amb Buff i aquest any ha fitxat per la marca internacional Asics Europe. En el seu cas van ser les marques les que van trucar a la seva porta gràcies als seus bons resultats i als mèrits esportius dels últims anys.

«Si les marques no aposten pel trail, els atletes no podrem viure d’això, ja que els premis per competició són molt pocs», ens explica l’Andreu Simón. Amb aquestes paraules, el corredor de Collbató ja ens deixa entreveure que el trail running necessita més suport, començant per l’Administració i acabant per les mateixes marques esportives.

Però, quins són els beneficis d’establir una relació entre la marca i l’esportista? Primer de tot hem d’aclarir que el benefici és mutu, ja que les marques milloren el seu posicionament i la seva imatge arran dels valors propis de l’esportista amb qui col·laboren i l’esportista rep a canvi productes de la marca i una remuneració econòmica en alguns casos.

D’altra banda, les marques acostumen a establir certs compromisos amb l’atleta, principalment en la gestió de continguts de les xarxes socials dels esportistes. Aquest fet és fruit del nivell d’influència que solen tenir els esportistes a les seves xarxes socials i esdevé una oportunitat única perquè les marques puguin arribar a un públic objectiu més ampli.

«Les marques han decidit col·laborar amb mi arran dels meus resultats esportius, és important estar actius a les xarxes socials, però no hi ha un compromís escrit de quines són les accions que he de fer a les xarxes». En aquest cas, es pot observar la flexibilitat que arriben a donar les marques als seus esportistes, fins al punt de deixar-los a ells triar quan i què publiquen.

«Els atletes necessitem el millor material per competir i si l’atleta té una imatge o obté uns bons resultats, la gent es fixa en el material que utilitzen». Per últim, el corredor d’Asics Europe i Buff destaca què és imprescindible que les marques potenciïn els vincles amb els esportistes, ja que aquestes relacions a mitjà o llarg termini es converteixen en un benefici per a les dues parts.

 

Fotografia: Cedida per Andreu Simón/ Autor: JCDfotografia

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.