Els reptes esportius, una manera eficaç de comunicar?

Els reptes esportius dels atletes, sobretot en esports outdoor, s’han posat de moda com una manera de mantenir-se actius i motivats, però també, i no és un tema menor, per seguir connectats amb el seu públic i aportar contingut als seus patrocinadors. Però, és sempre un mètode eficaç per comunicar? No hi ha una fórmula màgica, però sí que hi ha unes bases mínimes que poden garantir una bona difusió del repte plantejat.

Agafarem alguns exemples recents precisament per a mirar de respondre la pregunta d’aquest article. D’entrada, cal destacar que cada repte té els seus propis objectius i en alguns casos els objectius principals no són aconseguir la difusió comunicativa més gran possible, sinó simplement explorar els límits de l’atleta i superar algun rècord establert. Tot i que, sent honestos, en la majoria d’ocasions totes les parts implicades volen arribar a la màxima quantitat de gent per tenir més visibilitat.

En primer lloc, posarem com a exemple el repte solidari que va fer el juliol passat la corredora Sílvia Puigarnau que va completar en 33 hores i 15 minuts el recorregut de la distància més llarga de la Val d’Aran by UTMB®, la VDA, amb els seus 162 km i 10.600 metres de desnivell positiu. El repte, que va tenir el suport de marques com ARCh MAXVirginias, Polar i Petzl, tenia com a objectiu recaptar fons per la campanya #joemcorono per lluitar contra el coronavirus. Nombrosos mitjans es van fer ressò d’aquesta iniciativa i també es va gravar un reportatge que es va emetre per cadenes com Teledeporte.

Un altre cas és el de la veterana nedadora Mari Paz Corominas, primera dona espanyola a arribar a una final olímpica a Mèxic 68. L’any 2018, Corominas es va plantejar el repte de creuar l’Estret de Gibraltar per celebrar els cinquanta anys de la seva participació en els Jocs Olímpics. El seu objectiu, també solidari, era recaptar fons i generar visibilitat per a l’ONG Open Arms. En aquest cas, Mari Paz Corominas no buscava el protagonisme ni la difusió en l’àmbit personal, però la magnitud del repte (15 km nedant en aigües obertes) i les seves característiques com a esportista van generar un gran interès en els mitjans, tant especialitzats com generalistes.

Finalment, ens fixem en un altre repte esportiu que va tenir lloc el passat setembre. El jove atleta de Matadepera, Jan Margarit, va tenir la idea durant el confinament com una manera de buscar la motivació en una temporada absent de competicions i per superar etapes personals complicades. El desafiament que es va marcar va ser pujar i baixar La Mola (el pic més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac) en el menor temps possible. I ho va fer en menys d’una hora, en concret amb 54 minuts i 50 segons sortint des del centre del seu poble. Un repte que potser no va tenir tanta difusió en els mitjans més generalistes, però a les xarxes socials, sobretot a Instagram, va tenir el seu impacte entre els amants del trail running. Al cap i a la fi, l’objectiu en aquest cas no es tractava d’això, sinó de gaudir corrent per la muntanya i retrobar-se amb un mateix.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació d’esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.