Donant a conèixer MARNATON, a través del PR

L’empresa organitzadora d’esdeveniments de natació en aigües obertes, MARNATON, ens va encarregar reforçar la comunicació en els mitjans per tenir més difusió, sobretot de les competicions i del seu compromís social, reflectit en les accions que impulsen amb determinades fundacions o entitats d’aquest àmbit com Superacció o Open Arms. Al final, l’objectiu era traslladar el missatge que MARNATON no és tan sols una empresa que organitza esdeveniments esportius, sinó que a través d’aquestes ONG també fan un esforç important per transmetre els seus valors.

Un exemple clar d’aquests casos on s’ha buscat difondre als mitjans de comunicació el treball social que es fa des de MARNATON és el del jove nedador senegalès, Abdulaye Sylla. Aquest noi, que va arribar a Espanya en pastera, ha estat entrevistat per mitjans generalistes com La Vanguardia (“Si veus una pastera puja”) i TV3 (“He vist gent morir en el mar i quan competeixo el seu record torna sempre”). Uns mitjans que han explicat la seva història i com gràcies a MARNATON i especialment a la fundació ‘Superacció’, s’ha anat integrant a poc a poc.

Des de Walden, a més de voler mostrar el costat humà de les persones que participen i treballen conjuntament amb MARNATON, també ens hem enfocat a difondre les diferents proves que organitzen. De fet, el punt fort de la companyia de Barcelona és l’organització d’aquests esdeveniments esportius, que van des de llargues travessies en aigües obertes a proves de menor distància. El Periódico de Catalunya va publicar el passat mes d’abril (“Natació en aigües obertes: cada braçada una aventura”) un extens reportatge sobre aquest esport i el cas de MARNATON.

És important que en cadascuna de les proves de natació en aigües obertes que organitza MARNATON, els mitjans de comunicació puguin acostar-se i cobrir l’esdeveniment. Una prova d’això són les competicions que s’han realitzat enguany, com la MARNATON eDreams Formentera by Baleària, la MARNATON eDreams Begur by Herooj o la més recent, la MARNATON eDreams Sant Feliu de Guíxols by Zoggs. Tant mitjans més especialitzats com mitjans d’àmbit local han pogut fer-se ressò de les proves, ja sigui en els dies previs a la competició com el mateix dia veient als nedadors saltant a l’aigua. Per exemple, el Diari d’Eivissa (“La Marnaton eDreams Formentera by Baleària reuneix 600 nedadors”) o TV Costa Brava (“La Copa Marnaton eDreams porta 700 nadadors a Sant Feliu de Guíxols”) van fer una cobertura de les activitats i de la mateixa competició que va organitzar MARNATON en les seves localitats més pròximes.

 

El treball d’una agència de comunicació no acaba aquí. Una vegada feta tota la difusió en els mitjans de comunicació és el moment d’elaborar el clipping. És a dir, recollir tots els impactes mediàtics per veure la difusió generada amb totes les notícies publicades. També és molt important per als patrocinadors saber el Media Value, a través del valor publicitari i de comunicació, de les publicacions aconseguides en els mitjans de manera orgànica per visualitzar el cost que hagués suposat per a l’organitzador pagar publicitat per promocionar el seu esdeveniment.

 

Nota: La fotografia d’aquest article ha estat cedida per MARNATON.

 

Necessites els serveis d’una agència de comunicació de esports outdoor? Posa’t en contacte amb nosaltres clicant aquí.